vineri, 21 aprilie 2017

Lalele


Lalele, lalele
Frumoasele mele lale
Cat îndragesc aceste flori
Cu chipul în multe culori.

Aurel Storin (Lalele, lalele)


Tablou pictat manual, in culori acrilice pe panza grunduita.
Panza este intinsa pe sasiu din lemn de brad uscat (grosime sasiu – 1.5 cm).
Nu necesita rama - marginile sunt de asemenea pictate.
Dimensiune pictura: 30x24 cm.
Disponibil.

Recomandare feng shui: tablou potrivit pentru camera de zi, dormitor, birou sau hol datorita paletei coloristice armonioase.

Primavara

Cu narcisi, cu crini, cu lotusi,
Timpul cald s-apropie.
Primavara asta totusi
Nu-i decat o copie.

George Topirceanu (Primavara)

Natura se incapataneaza sa nu contrazica nemuritoarele versuri, dar... e totusi primavara!


Tablou pictat manual, in culori acrilice pe panza grunduita.
Panza este intinsa pe sasiu din lemn de brad uscat (grosime sasiu – 1.5 cm).
Nu necesita rama - marginile sunt de asemenea pictate.
Dimensiune pictura: 18x24 cm.
Indisponibil.

Recomandare feng shui: tablou ideal pentru living sau birou unde poate activa energia Yang (prin culorile vesele si luminoase folosite), dar si pentru hol.

duminică, 12 februarie 2017

Activarea energiilor in living

Am observat in ultimul timp tendinta de amenajare a livingului in stiluri simple, fluide, minimaliste. Sunt stiluri comode, usor de intretinut, in culori deschise, luminoase.
Desi placuta privirii, uneori, camera poate parea lipsita de viata si monotona, atat din punct de vedere vizual cat si estetic. Totodata, incercarea de a mentine simplitatea amenajarii conduce la blocarea circuitului energetic in acea camera, fapt care se va resimti in timp in starea noastra mentala sau chiar in activitatea noastra cotidiana.
Dupa cum spuneam in articolul despre cele 5 elemente, acestea ar fi bine sa fie regasite in toate spatiile din locuinta sau biroul nostru pentru ca, prin echilibrul lor, sa activeze energiile benefice.
Deoarece vorbim despre un spatiu amenajat minimalist, activarea acestor energii nu inseamna umplerea spatiului cu multe decoratiuni care sa il incarce, ci amplasarea unui singur obiect care sa ajute la schimbarea energiei spatiului nostru.

O sugestie de astfel de activare a energiilor celor 5 elemente este cea prezentata in fotografia de mai jos, unde, energia unui living in alb si gri poate fi imbunatatita cu ajutorul unui singur tablou ( ‘Intre cer si pamant’).


Fiind un tablou abstract, poate fi amplasat cu succes si intr-un birou sau spatiu de lucru.

duminică, 29 ianuarie 2017

Cele 5 elemente - cicluri

In Feng Shui exista 5 elemente, care descriu calitatile de baza ale fortei vitale si care pot fi folosite pentru a amplifica, a slabi, a controla si a echilibra energiile spatiului personal.
Acestea sunt: metal, apa, lemn, foc, pamant.
 
Sursa foto: www.everyday-feng-shui.de


Fiecare dintre acestea poate contribui la schimbarea energiilor spatiului nostru, daca intelegem relatiile dintre ele si modul in care ne afecteaza energiile.
Metalul: este definit prin calitatea de contractie, de concentrare, favorizeaza imaginatia, creativitatea si inteligenta profunda; daca energia acestuia este prea puternica ne poate face cinici si critici.
Apa: reprezinta calitatea de a curge si a face conexiuni, de a strapunge obstacole cu tenacitate; daca energia acesteia este puternica putem deveni indecisi, fara scopuri si pricipii clare.
Lemnul: reprezinta calitatea de crestere rapida si de progres, flexibilitatea, favorizeaza punerea in practica a ideilor; daca energia acestuia este prea puternica putem deveni nerabdatori, agresivi, lipsiti de compasiune.
Focul: este definit de calitatea de entuziasm, pasiune, rapiditate, motivatie; daca energia sa este prea puternica putem fi stresati sau nelinistiti.
Pamantul: reprezinta calitatea de stabilitate, de receptivitate, el ne ancoreaza si ne reconforteaza, reducand energiile negative; prea multa energie de pamant poate conduce la depresie, la sentimentul de neputinta, la comoditate exagerata.

Fiecare dintre cele 5 elemente interactioneaza in trei cicluri:
-         ciclul productiv: fiecare element este produs de cel care il precede, respectiv:
     apa   lemn   foc  pamant  metal  apa

  • METALUL produce APA (cum ar fi umezeala condensata pe o cutie de suc rece intr-o zi fierbinte);
  • APA creste LEMNUL (fara apa padurea ar muri);
  • LEMNUL hraneste FOCUL (fara combustibil focul nu poate arde);
  • FOCUL creeaza PAMANT (cand focul arde produce un morman de cenusa; ca un vulcan devenind un munte);
  • PAMANTUL produce METAL (metalul se extrage din pamant).
Utilizam ciclul constructiv cand dorim intensificarea unui element intr-un anumit spatiu.

-         ciclul reductiv (de consum): fiecare element diminueaza forta elementului care il produce, respectiv:                       
    apa  metal  pamant  foc  lemn  apa
  • METALUL reduce PAMANTUL
  • PAMANTUL reduce FOCUL
  • FOCUL reduce LEMNUL
  • LEMNUL reduce APA
  • APA reduce METALUL
Utilizam ciclul reductiv cand dorim echilibrarea  unor situatii intr-un mod mai bland. Este usor de retinut ciclul distructiv daca il cunosti pe cel constructiv. 

-         ciclul distructiv: pentru fiecare element exista un altul care ii distruge energia atunci cand aceasta nu este benefica.
Iata cum functioneaza:

  • METALUL taie LEMNUL;
  • LEMNUL strapunge PAMANTUL (ca o recolta crescand din pamant sau radacinile copacilor infigandu-se mai adanc in pamant); 
  • PAMNTUL stavileste APA;
  • APA stinge FOCUL;
  • FOCUL topeste METALUL.
Ciclurile celor 5 elemente sunt reprezentate grafic in imaginea de mai jos:

Sursa foto: www.amdaebak.ro
Fiecare element este reprezentat de culori si de forme specifice, astfel:
-         Metalul: alb, auriu, argintiu, gri; forme rotunde sau ovale;
-  Apa: negru si albastru inchis; forme sinuoase, ondulate, neregulate si curbate;
-        Lemnul: nuante de verde si albastru deschis; forme inalte si inguste;
-      Focul: nuante de rosu, violet (purpuriu), portocaliu intens; forme triunghiulare, forme de flacara si alte forme ascutite si unghiulare;
-    Pamantul: nuante de maro, galben, portocaliu rece si pal; forme joase, plate si patrate.

Cunoscand aceste proprietati de baza ale elementelor putem sa le folosim pentru ajustarea energiei spatiului. Daca cele 5 elemente nu se regasesc in spatiul nostru, putem sa le echilibram prin adaugarea unor accesorii in culorile care sunt deficitare.

Luna februarie, luna iubirii

Chiar daca suntem prinsi in mrejele agitatiei zilnice si a nelipsitelor griji, este bine sa nu uitam sa profitam de fiecare ocazie, fie ea imprumutata sau autohtona, pentru a zambi, pentru a ne bucura, pentru a spune celor dragi ceea ce simtim pentru ei.
Ne apropiem cu pasi repezi de luna februarie, o luna care ar trebui sarbatorita ea insasi doar pentru simplul motiv ca incheie anotimpul geros, o luna care vine sa ne aduca aminte ca nimic nu exista fara iubire si nimic nu este mai important decat aceasta…
Sa sarbatorim asadar iubirea! Si sa nu ascultam carcotasii care gasesc mereu cate ceva care sa-i nemultumeasca si care incearca sa ne atraga de partea lor. Sa profitam de ziua Sfantului Valentin (14 februarie) pentru ca el vine primul sa ne imbie la imbratisari si tandrete si sa ne pastram energie si pentru Dragobete (24 februarie) ca sa celebram din nou dragostea si buna dispozitie patronate de acesta.
Sa oferim tot ce avem mai bun in noi, sa oferim caldura sufletelor noastre, sa oferim cuvinte incarcate de simtire, sa oferim cadouri aducatoare de zambete!
Va recomand cateva daruri iesite din banal, care va vor transforma intr-o persoana originala, preocupata de multumirea partenerului. Va recomand cateva tablouri, care pot deveni cadouri autentice, unicate, care pot fi considerate o declaratie de dragoste prin reprezentarile lor: simbolului infinitului, a infinitului iubirii sau reprezentarea inimii, esenta simtirii!






Iubire







Ganditi-va la persoana iubita si la ceea ce iubeste, la culorile preferate si alegeti sa o surprindeti cu un cadou deosebit!

Si nu uitati sa iubiti pentru a fi iubiti!

joi, 19 ianuarie 2017

ABC - ul Feng Shui-ului

Sursa foto: http://fengshui.about.com

Atunci cand descoperi ceva care este nu doar frumos ci si benefic, vrei sa imparti cunostintele tale cu ceilalti, sa daruiesti ceea ce tie iti aduce zambet, bucurie, implinire si o stare de bine in general.

Desi nu sunt decat un novice in aceasta lume fascinanta a Feng Shui-ului, cu cat descopar mai mult, cu atat doresc sa aflu mai mult si sa inteleg mai bine principiile de baza care ne pot imbunatati viata.
Pentru a reusi sa aplici aceste reguli in spatiul personal, sunt cateva notiuni pe care le intalnesti in orice referire la aceasta arta si pe care le voi enumera mai jos, urmand ca, in articolele viitoare sa le detaliez astfel incat sa devina instrumente utile in incercarile noastre de a ne infrumuseta si imbunatati existenta.

Elementele de baza ale Feng Shui-ului sunt:
-         cele 5 elemente;
-         harta Bagua;
-         numarul personal Kua.


Intre cer si pamant


Intre cer si pamant
Tablou pictat manual, in culori acrilice pe panza grunduita.
Panza este intinsa pe sasiu din lemn de brad uscat (grosime sasiu – 1.5 cm).
Nu necesita rama - marginile sunt de asemenea pictate.
Dimensiune pictura: 50x70 cm.
Disponibil.


Recomandare feng shui: tablou ideal pentru living sau birou unde poate activa energia Yang. Totodata, poate constitui un element de eliberare a energiilor benefice prin prezenta si combinarea culorilor corespunzatoare celor 5 elemente din Feng Shui. 

vineri, 13 ianuarie 2017

1001 de nopti


Tablou in trei piese pictat manual, in culori acrilice pe panza grunduita.
Panza este intinsa pe sasiu din lemn de brad uscat (grosime sasiu – 1.5 cm).
Nu necesita rama - marginile sunt de asemenea pictate.
Dimensiune pictura: 60x20 cm.(fiecare piesa).
Disponibil.


Piesele pot fi asezate in orice combinatie dorita.

Recomandare feng shui: tablou ideal pentru living sau birou unde poate activa energia Yang (prin culorile vesele si luminoase folosite), energie benefica activitatilor noastre zilnice; energia Yang este energia exuberantei, a creativitatii, a atingerii obiectivelor.  
Totodata, datorita paletei coloristice vibrante si a simbolurilor reprezentate, ansamblul poate fi atat primul pas, cat si completarea unui spatiu de inspiratie araba. 

luni, 9 ianuarie 2017

Amenajare dormitor

Dormitorul este cel mai intim loc din casă, de aceea aici trebuie creata o atmosfera unica si personala. 
Dormitorul este un refugiu, o evadare din lumea reala, un spatiu in care ne relaxam, ne odihnim, ne refacem fortele, ne regasim linistea si pacea.
Este camera pe care trebuie sa o amenajam astfel incat sa se potriveasca mai multor aspecte ale vietii – dragoste, romantism, relaxare, destindere fizica si mentala.

 
Sursa foto: http://www.activerain.com


Culorile
In alegerea culorilor din dormitor trebuie sa incercam sa tinem seama de destinatia acestei camere si sa folosim culori calde, linistitoare, pastelate - crem, latte, maro deschis, vernil, lavanda, roz. Acestea sunt culori care imbunatatesc relatiile de cuplu, dar aduc si pasiune in viata in doi.
Accentele de culoare vor fi reprezentate de decoratiuni, covoare, perdele/draperii.

Lumina
Lumina naturala este ideala pentru orice incapere din casa, insa in dormitor aceasta poate dauna somnului, asa ca trebuie controlata cu jaluzele/draperii de culoare inchisa.
De asemenea, lampile sunt surse bune de lumina pentru a satisface nevoile din orice perioada a zilei. Este recomandata o lumina calda si nu prea puternica, linistita, pentru a ne ajuta sa ne relaxam.

Decoratiunile
Dispunerea in aceasta camera a tablourilor romantice atrage dragostea si romantismul. Se pot alege picturi ce infatiseaza dragostea, cuplurile, perechile de cocori.
Nu se recomanda asezarea oglinzilor in dormitor deoarece, prin reflexie, oglinda va respinge energia vitala iar, pe termen lung, va avea efecte negative asupra relatiei. Fantanile decorative, acvariile sau diverse alte obiecte care implica folosirea apei nu trebuie amplasate în dormitor.
Aparatura electronica nu ar trebui sa fie amplasata in dormitor, dar   daca dorim un computer sau un televizor in camera este bine sa asezam langa acesta o planta pentru a absorbi energia electrica.
Un ghiveci cu flori este recomandat în dormitor, mai ales daca este amplasat intr-un colt al camerei. Florile din dormitor trebuie sa fie vii, adica în ghivece, nu taiate si asezate intr-o vaza. Florile taiate, uscate nu numai ca nu sunt deloc de ajutor, ci împrastie chiar o energie deloc potrivita pentru somn.

Mobilierul
Patul este primul obiect de care avem nevoie intr-un dormitor, de aceea tot ceea ce vom mai alege pentru aceasta camera trebuie sa se potriveasca cu el. Nu este indicat ca patul sa fie amplasat in apropierea usii sau a ferestrelor, dar trebuie sa se poata vedea usa din locul unde dormim pentru a ne permite sa vedem cine intra si cine iese din camera. Aceasta ne va conferi un sentiment de siguranta. Totodata trebuie sa avem grija sa nu amplasam patul astfel incat sa dormim cu picioarele spre usa (considerata “pozitia mortului”) si sa il pozitionam cat mai departe de usa.
Este bine sa asiguram accesul la pat din toate directiile. Capatul patului trebuie asezat langa un perete pentru a spori sentimentul de stabilitate.  O tablie a patului rotunda si solida va intensifica sentimentul de stabilitate. Tablia patului trebuie sa fie rotunda sau cu marginile rotunjite deoarece unghiurile drepte si formele patrate de obicei “taie” fluxul de energie, care devine haotic.

Este de preferat sa nu dormim cu capul in apropierea unei ferestre, deoarece in acest mod eliminam energia vitala, care va iesi pe fereastra si ne va influenta in mod negativ – ne vom trezi mai obositi decat atunci cand ne-am culcat.
Dulapul din camera de dormit are rolul de a stoca imbracaminte, asadar lucruri foarte personale. Sporirea Feng Shui-ului in astfel de spatii se bazeaza pe organizare; un dulap ordonat inseamna mai putin timp pierdut in fiecare zi cautand obiectele de care avem nevoie.

Ca si in living cel mai important lucru este curatenia, deoarece mizeria si aglomerarea de obiecte reduc fluxul energiei vitale. De aceea trebuie sa indepartam din camera de odihna toate lucrurile vechi, care nu ne mai sunt de folos.
Un pat, o noptiera si cateva rafturi intr-un decor linistitor sunt suficiente pentru sanctuarul nostru, pentru a ne bucura de tihna spatiului nostru personal. 

miercuri, 4 ianuarie 2017

Tablouri & camere

In alegerea tablourilor prima regula pe care trebuie sa o urmam este sa fim siguri ca acestea trezesc doar emotii pozitive, care sa ne faca sa dorim sa le contemplam ori de cate ori simtim nevoia de relaxare.
Tablourile nu trebuie sa ne provoace stari de respingere sau emotii negative si este recomandat sa se evite tablourile care infatiseaza scene de lupta, animale salbatice, imagini triste sau sumbre, fantomatice, portrete de persoane varstnice, ridate, tablouri cu linii ascutite, unghiulare (care sugereaza arme).
Al doilea lucru pe care ar fi bine sa il respectam este ca, atunci cand alegem un tablou, acesta trebuie sa se armonizeze cu culorile si cu designul camerei.

In camera de zi sau birou, tabloul este unul din cele mai importante elemente, pentru ca acesta are rolul de a ne relaxa si a crea o stare de buna dispozitie. Sunt recomandate tablourile care infatiseaza scene din natura, peisaje linistite, luminoase, imagini cu flori, rauri, tablouri  abstracte in culori vesele, care trezesc starea de bine.
Tablourile care atrag energiile benefice sunt cele care prezinta peisaje scaldate de lumona soarelui sau peisaje marine cu barci navigand.
Cele mai potrivite tablouri pentru living sunt cele care au rame de metal, aurii sau in culori care atrag energiile pozitive: rosu, mov, verde.

Scenele care ar trebui evitate sunt cele care redau scene agresive din natura: furtuni, fulgere, eruptii ale vulcanilor. 
Sugestie tablou: Spre zari

Pentru dormitor sunt perfecte tablourile care linistesc, care trezesc o stare de bine, de iubire, de romantism. Intotdeauna vor fi potrivite tablourile cu imagini din natura, cu peisaje linistite, scene pasnice, imagini cu flori (in special in nuante de roz) si care sa fie in coordonanta cu tonurile si su designul camerei.
Ramele tablourilor din dormitor ar trebui sa fie de lemn, in culori calde: bej, maro, crem. Aceste culori aduc starea de siguranta si te ajuta sa creezi un spatiu optim pentru odihna. Daca ramele au incustratii care reprezinta fluturi este cu atat mai bine, deoarece acestea vor mentine armonia cuplului.
In dormitor este bine ca tablourile sa nu fie amplasate deasupra patului, pentru a nu perturba energia somnului.

Tablourile care ar trebui evitate sunt cele care redau imagini cu multimi, cu cascade sau imagini cu apa, precum si cele care infatiseaza suferinta, singuratatea sau tristetea, energia acestor scene putand avea un impact negativ asupra relatiilor de cuplu.
Sugestie tablou: Flori de primavara

Tablourile pentru camera copiilor, este bine sa fie alese in functie de gusturile acestuia si, pe cat posibil, impreuna cu el.
Daca avem un copil hiper-activ, atunci un peisaj mai linistit il va mai tempera, dar daca avem un copil timid, atunci este indicat un tablou cu scene dinamice.
Sugestie tablou: Toamna pe deal

Pentru bucatarie conform regulilor Feng Shui se aleg tablouri statice, cum ar fi o vaza cu flori sau natura statica (imagini cu fructe pe masa). Perfecte pentru locul in care gatim sunt culorile verde si rosu, iar ramele in culorile maro sau gri.
Sugestie tablou: Toscana

Pentru baie, daca spatiul ne-o permite, sunt recomandate tablourile in nuante de maro, cu rame in culori inchise, dar nu rosii.
Sugestie tablou: Terasa la Mediterana


In concluzie, stiind ca regula principala a stiintei Feng-Shui este de a  ne armoniza viata si a aduce in jurul nostru energie pozitiva, cea mai simpla metoda de a face aceasta este de a alege tabloul in primul rand conform gustului nostru, astfel incat acesta sa redea doar emotii pozitive atunci cand il privim.